miercuri, 10 aprilie 2013

Lectia




      Era o zi de toamna insorita, nimic nu anunta ploaia care urma. Totusi elevii din clasa a IX-a erau veseli ca puteau face educatia fizica afara.
George, un baietel nu prea inalt si nu prea chipes, era cu gandul foarte departe. Avea ora urmatoare dirigentie si tema propusa de domnul diriginte nu prea ii dadea nicio idee interesanta. Adora orele dansului caci erau atragatoare, insa deloc simple. Acum le propusese tututror sa faca un referat despre: “Noutati in viata adolescentului de azi. ” Chiar puteai scrie despre multe lucruri, insa el vroia sa iasa cumva in evidenta si sa le dea peste nas celor din ultima banca, caci ei mereu il luau in ras. Nu se concentra deloc la ora de educatie fizica, ci la referat. Nu avusese timp acasa pentru asa ceva. Avea inca 5 frati si trebuia sa aiba grija de ei, caci parintii lui erau la munca. Asa ca avea doar 30 minute de acum incolo sa ii vina vreo idee fenomenala.
Timpul a trecut rapid si ora de dirigentie a inceput.
“Dragii mei, sa auzim ce ati pregatit pentru tema noastra. ” a spus dirigintele.
Nimeni nu a ridicat mana si linistea s-a asternut, o liniste care facea sa plece capetele tuturor elevilor.
“Nimeni nu vrea sa discute? ” a intrebat el. “Ok. O sa pun eu pe cineva sa ne lamureasca cu tema sau macar sa inceapa subiectul. ”
Si profesorul si-a indreptat ochii catre George.
“Tu, ce parere ai depsre tema noastra? ”
„Pai“ , se baibai baiatul, eu nu am avut timp sa scriu, insa m-am gandit la subiect. O noutate in viata noastra, in prezent, este web hosting. “
Toti au ramas mirati. George nu-si scrisese pentru ora, dar ridcase o problema interesanta, pe care nimeni nu o intelegea pentru moment.
“Ce inseamna asta? ” , a intrebat o eleva curioasa.
“O sa va explic. O firma care face servicii de web hosting este o firma care nu are doar rol de a stoca un site pe un server, ci si de avea grija de toate nevoile acelui site, de a-l verifica periodic, de a interveni rapid in cazuri de atac sau erori rezultate din coding-ul slab al unor scripturi sau incompatibilitati ale plugin-urilor. Aceste erori apar peste tot, pe orice server, rolul firmei de gazduire web fiind de a le identifica si prezenta clientului rapid, inainte ca aceste probleme sa afecteze serverele companiei. Se intervine rapid si se ofera suport in orice situatie. “ Ii venise ideea aceasta cu gandul la job-ul fratelui lui.
“Interesant. ” , a zis profesorul. “ Cunosti o asemena firma? ”
“Da. Fratele meu lucreaza la Namebox , o firma care ofera suport tehnic 24/24 ore si uptime garantat de 99,9%. ”
“Super. Si cum sunt preturile acolo? ”, a intrebat un alt elev.
“Costurile sunt bune, ieftin este trasatura lor cel mai des intalnita la toate serviciile. Se fac uneori economii in procente mari la hosting si zilnic se realizeaza uptime. Clientii sunt foarte multumiti, echipamentele lor sunt eficiente si rapide. ”
“Data viitoare sa ne aduci si poze de la firma unde lucreaza fratele tau si alte informatii utile, pentru ca vad ca sunt mai multi colegi de-ai tai interesati. ”
“Da. Sigur. Daca cineva e interesat sa apeleze la serviciile firmei Namebox, va rog sa-mi spuneti! Fratele meu va va indruma si va va da toate informatiile necesare. Ei sunt localizati peste tot in tara ori de cate ori e nevoie. ”
Soneria s-a auzit. Il salvase clopotelul, caci deja incinsese spiritele curiozitatii printre adolescenti. Ramanea pentru data urmatoare sa continue subiectul si cu alte detalii si fotografii.

Un comentariu:

Andreea spunea...

Incercati sa vizitati site-ul!