miercuri, 13 martie 2013

Jucarii vii

"Doi ochi albastri, doua manute fine, un corp firav si un miros proaspat de primavara, acesta este ingersul meu. M-am gandit de multe ori cum as putea face in scris un portret al unei persoane pe care o ador si care mi se pare cea mai frumoasa si mai dragalasa de pe lume. Nu stiu cum as putea scrie despre tot in cuvinte, cand tot ce este in adancul inimii, se numeste iubire si fericire, implinire totala si nu ai cum s-o descrii pe hartie. Dar acum asta simt: atingerea fericirii. Parca am urcat pe bolta cereasca si am atins o stea, am luat-o cu mine si am coborat-o in camera. Imi zambeste si ma priveste cu dragoste neconditionata, acesta este ingerasul meu. Acum, diminetile mi se par toate insorite pentru ca mi le petrec impreuna cu el, toate sarbatorile sunt cele mai asteptate pentru ca exista el, aniversarile sunt mai relaxante pentru ca el este cu mine, intreaga mea viata este o felie de tort de ciocolata intr-o zi de vara. Mi-as dori ca fiecare dintre voi sa simtiti ce simt eu in acest moment si astfel sa va treaca toate tristetile mult mai usor. "
Asa scriam eu acum cateva luni. In prezent, nu doar ca am coborat tot cerul in camera mea datorita zambetului ingerasului meu, ci am devenit si alta persoana, multumita, satisfacuta si fericita. Cauza: ingerasul cu ochi caprui. Il privesc, ma priveste, dar simt ca plutesc. As vrea sa retraiesc toata copilaria alaturi de el, sa alerg iar pe ulita din fata casei bunicii, sa mananc din nou friganele ascunsa in faneata. JucariiOnline mi-ar placea sa- i daruiesc in fiecare moment, sa nu-i lipseasca nimic din ce ar putea avea. 
Fiecare aniversare vreau sa i se para un petec din Tara Minunilor, sarbatorile sa-i fie boabe de cristal, excursiile sa devina adevarate expeditii de cunoastere personala. Camera sa e o cetate a feeriei, un castel al veseliei, un miraj al viselor. Vezi aici jucarii pentru copii, cuprinde cu privirea ce poate fi mai frumos in lumea inocenta a copilariei, varsta sincera a lipsei grijilor! 
Nu pierdem nimic daca ne oprim din rutina cotidiana pentru a zabovi putin langa copilul nostru, langa jocul lui pur si vioi, pentru a rade la glumele lui sau a participa la jocurile lui de imaginatie! Fiti voi insiva si nu grabiti maturizarea, nostalgia ajuta incetinirea imbatranirii!

Un comentariu:

Andreea spunea...

E lumea cea mai frumoasa, a copilariei!