marți, 5 martie 2013

Ati visat vreodata cu ochii deschisi?



Mda... Ferestre de mansarda... Pot vorbi la general despre ferestre si sa nu va starnesc deloc curiozitatea, pot inventa o poveste romantica cum v-am obisnuit si sa cititi cu sufletul la gura ce se intampla cu eroii principali sau, pur si simplu, pot sa analizez acest termen si sa ma gandesc ce m-ar face pe mine interesat sa cumpar acest produs, daca citesc ceva despre el. Reclamele sunt plicitsitoare, nu? Publicitatea, cand ti-e lumea mai draga, intervine si rupe sirul gandirii, riscand chiar sa nu lase impresionat pe nimeni de produsul respectiv. Asa ca mai bine am vorbi deschis despre el.
Ferestre de mansardaHmm! Ma duce cu gandul la multe lucruri interesante si care m-ar face sa vreau asa ceva la casa mea. Mai intai termenul de fereastra ma trimite cu gandul la libertate, romantism, deschidere spre noutate, spre lumina. Mi-ar placea ca si sufletul sa aiba asa ferestre spre ceva frumos si unic, pe care doar ochii interiori il pot vedea. Mi-am inchipuit intotdeauna casa de vis, care sa aiba in spate o curticica cu mult spatiu de joaca pentru copiii mei. De jur  imprejurul casei sa existe numeroase ferestre, care parca sa ii priveasca protector si sa le ofere in acelasi timp lumina si voie buna in interior. Visul meu avea in prim plan acest cuibusor familial al sufletului, cu droaia de copii in curte.
Apoi temenul de mansarda ma duce cu gandul la ceva aerian, la zbor, la cer… Mansarda ar fi pilotul casei mele, care ar veghea de acolo de sus tot ce se intampla jos. Casa mea din vis avea mansarda impodobita cu doar cativa ciucurei rosii agatati in adierea vantului si cu trei clopotei de metal. Aceasta mansarda avea  desigur o ferestruica  care atragea pasari si insecte diverse si se creea acolo sus un zgomot de nedescris, sunete cu sonoritate diferita si umbre de toate marimile. Era o fereastra de mansarda care te purta cu gandul la vise si alte amintiri trecute. Era o fereastra cu rama de etansare si kit de izolare termica. Insa nu avea plasa de insecte si asta era un mare noroc pentru micile insectedar un ghinion pentru mine,nu?
Aceasta este casa la care visez de mult timp, insa mai dureaza ceva pana o s-o construiesc. Nu-mi pierd rabdarea pentru ca stiu ca va fi un rezultat reusit si familia mea merita orice efort. Voi ce parere aveti?

Un comentariu:

Andreea spunea...

Buna ! V-am starnit curiozitatea cu ferestrele de mansarda?