luni, 18 martie 2013

Aventura perlelor

Nu mi-as fi permis o poveste politista cu acest titlu daca nu era adevarata! O prietena a mamei a patit-o pe pielea ei. Si as putea zice ca intamplarea aceasta nefericita pe care a trait-o i-a adus cea mai frumoasa poveste de iubire care s-a finalizat si cu o frumoasa nunta.
Totul a inceput intr-o iarna geroasa. Ariel, prietena mamei mele, o doamna tanara, inalta, cu ochii albastrii, care locuia singura, era tare incantata de casa ei cu doua etaje. Se mandrea cu gradina cu flori si mereu se falea vecinilor curiosi. Se stia ca Ariel era o femeie bogata, avea multe bijuterii mostenire de la parintii ei, care lucrasera in cadrul armatei si detinusera multe podoabe si chiar opere de arta. Nu se temea niciodata sa se laude tuturor. Nu s-a gandit ca asta ii va aduce mare ghinion.
Intr-o seara era invitata la un concert de muzica simfonica. Si-a ales o rochie argintie si un sirag de perle din cateva seturi de bijuterii. Apoi s-a pregatit, s-a gatit, s-a coafat, s-a aranjat si a pornit spre sala concertelor cu masina ei de lux albastra. Era foarte incantata de seara care urma. Colierul Round White ii stralucea la gat, perlele mici si albe pareau asa fine incat iti venea sa le mananci. Fiind o femeie singura, isi permitea sa fie foarte eleganta ca sa atraga si privirile barbatilor curtenitori. Concertul a fost superb, auditia a incantat-o la maxim. La final a schimbat cateva pareri cu prietenele sale si apoi a plecat spre casa. Cand a ajuns, era deja noapte de-a binelea. A intrat inauntru si a observat ca pe etajera de la intrare erau deranjate cateva carti. Ciudat! A inaintat cativa metri si atat si-a mai amintit: a auzit un scartait de usa si a cazut lata. S-a trezit peste cateva ore la spital cu familia langa ea. Atunci a aflat ca locuinta i-a fost pradata de hoti si furate toate bijuteriile chiar si cele de la gat din seara aceea: perlele superbe primite cadou de suflet de la cineva drag din tinerete. Politia promisese ca va recupera bunurile cat mai repede posibil.
Dupa doua zile, Ariel a plecat acasa, vindecata doar de rana fizica, caci cea din suflet ramasese acolo, pentru ca bijuteriile sale cele mai frumoase inca nu putusera a fi recuperate. Viata trebuia sa mearga mai departe nu?
Cu amintiri urate sau frumoase, ziele treceau mai greu sau mai usor. Ariel inca nu avea vesti despre hoti sau hot.Pana intr-o seara...
Era o duminica frumoasa, orele 17. Ariel facuse o placinta buna cu mere si o savura pe terasa ei din fata casei. Deodata auzi soneria. Se grabi sa raspunda, desi nu astepta pe nimeni in ziua aceea. Si nu mica ii fu mirarea, cand in fata ei statea cel pe care il iubise acum 10 ani si disparuse fara sa mai stie nimic de el de atunci.
"Buna!"
"Buna" , raspunse si ea timida.
"Pot intra? "
"Da. Normal. Dar ce e cu tine dupa atati ani? " a mai adaugat ea.
"O sa-ti explic inauntru. "
Cei doi intrara si se asezara tot pe terasa.
"Uite, am ceva pt tine." , zise el si scoase o cutie.
Inauntru ea avu surpriza sa descopere exact perlele acelea care ii fusesera furate si care, de fapt, erau cadou de la barbatul din fata ei.
"Dar cum au ajuns la tine? Nu inteleg! Tu le-ai furat? " , intreba ea ingrozita.
"Nu, doamne fereste! Le-am descoperit din pura coincidenta. Si le-am recunoscut dupa ceea ce era gravat pe aceste  perle, erau sigur cele pe care ti le facusem eu cadou. "
Asa era. Pe o parte a perlelor erau gravate cate o litera din numele ei si al lui: Ariel si Nemo.
"Eu nu mai stiam nimic de tine pentru ca te-ai mutat acum 8 ani din oras si nu am mai reusit sa te regasesc. "
"Si cum le-ai gasit? "
"Mare noroc am avut. Cel care le-a furat era angajatul meu si imediat dupa ce le-a furat a inceput sa se laude cu ele si sa incerce sa mi le vanda. Atunci le-am recunoscut. I le-am cumparat, ca sa nu dau nimic de banuit si apoi am sunat la politie si le-am spus tot. Probabil acum l-au luat in custodia lor. "
"Chiar ca noroc. De doua ori. Mi-am recuperat bijuteriile si tu m-ai regasit. "
"Da. Asa e. Si perlelor nu le sta bine la tine decat cu aceasta. " si a scos o alta cutie din buzunar.
"Ce este asta? "
"E pentru tine. Vreau sa fim impreuna daca se mai poate. Te iubesc mult si mi-a fost foarte dor de noi doi. "
Ariel se inrosise toata la fata. A luat cutia si a deschis-o. Inauntru era una din cele mai frumoase bratari cu perle pe care le vazuse vreodata. Era superba si se potrivea foarte bine cu cele din ale ei  coliere cu perle.

Avea mai multe seturi de perle, toate magnifice si foarte scumpe.
"Nu am timp de gandie? "
"Nu. Stii ca eu sunt spontan si hotarat?! " a spus el.
"Nici macar 5 minute?! "
"Iti dau timp 4 minute. E bine? " a zis barbatul zambind.
"Ok. Perfect. Putem bea o cafea in 4 minute, nu? "
"Da." a aprobat el si a sarutat-o tandru pe obraz.
Intelesese ca Ariel acceptase impacarea. Mai daduse o sansa la fericire. Astfel puterea perlelor ii adusera din nou impreuna ca la inceput. Si asta era sansa lor la iubire chiar si dupa 10 ani.