duminică, 9 mai 2021

Ultimul dans

 


       Stia ca trebuia sa renunte la tot ce i fusese in ultimii ani sprijin, veselie si fericire, iubirea sa de o viata, o poveste interzisa si imposibila dar totusi unica si superba, povestea care o facuse sa renasca  si sa traiasca frumos, care o invatase ce  sunt sentimentele curate si sincere. Dar trebuia sa opreasca acest basm fara vointa ei, tot din bunul simt al ratiunii care dintotdeauna i a furat tot ce era minunat in viata ei modesta si f dificila. Si o facea si pentru el, nu si dorea sa i distruga familia frumoasa si plina de planuri.  Il iubea mai  mult decat propria viata insa atat a fost drumul, aici trebuia sa coboare  din trenul fericirii si sa mearga la pas unde vedea cu ochii, sa traiasca din amintiri si sa priveasca doar fotografiile  cu ei doi. Asta hotarase destinul....  Si nu stia pentru cat timp.

      Daca ar fi vrut sa fie un pic mai egoista si sa treaca peste bariere si  bun simt, ar fi improscat cu noroi in dreapta si stanga , ar fi ranit cateva suflete si poate reusea sa fie cu el. Dar nu.... hotarase ca pt cel pe care il iubeste cu atata  putere e mai bine sa renunte la  fericirea ei pentru ca lui sa i fie bine si sa aiba liniste. Facusera atatea impreuna, se plimbasera in atatea locuri, se iubisera ca in filme, se respectara enorm, erau facuti unul pt altul, insa un singur lucru rgreta ea ca nu apucase sa l faca  impreuna cu el. Si a dorit mereu sa danseze cu el, macar o data. In bratele lui se simtea ea cel mai bine....  In cateva zile era ziua ei de nastere, si ar fi dorit un singur cadou, un ultim dans, o ultima sansa sa fie langa el, sa l simta cu totul si sa i simta mai ales respiratia, dar era imposibil.  Familia ei alesese pentru ziua cu pricina sa i pregateasca  o petrecere surpriza la un local f elegant de langa oras. Ceea ce nu stiau ei este ca si el isi dorea cu orice pret, desi poate era ultima data, sa i fac ei o surpriza. Stia ca era impotriva dorintei ei, pentru ca l a rugat sa inteleaga  ca trebuie sa se desparta ca este cel mai bine pentru toti si sa nu fie niciun scandal, si probabil asa isi cumparau ei linistea cel mai bine, o despartire fara  cearta si de comun acord, dureroasa dar necesara si cea mai buna solutie din doua solutii rele. Ea era iubirea lui, poate femeia cu care se intelesese cel mai bine, care intr o  vreme scurta devenise o parte din el, ca si cum se cunosteau de o viata. El era aerul ei, era viata, soarele si  zaharul care ii insenina si ii indulcea existenta. Un singur lucru  stia ca  nu i putuse aduce niciodata- sansa sa danseze cu ea, asa cum si a dorit dintotdeauna. In pasii de dans se simte cel mai bine iubirea, in pasii de dans parca plutesti in alta lume plina de bunatate , vise, speranta si dragoste.

           Cu gandurile astea si a luat inima in dinti si a intrat in localul ales pentru petrecerea ei, fara sa stie nimeni. S a indreptat catre orchestra si a vorbit cu solistul.Fara sa fie observat a stat intr o parte pana cand melodia a inceput  avand si o dedicatie ; „Pentru noi doi, te iubesc azi mai mult decat ieri , mai putin decat maine!”  zise cu voce tare  solistul la microfon. In momentul acela el a pornit catre masa unde era ea si familia ei. Ea a tresarit instantaneu la auzirea dedicatiei, a recunoscut ceea ce vorbisera ei doi in intimitatea lor de atatea ori. Nimeni  nu mai dansa fiind curiosi ceea ce se intampla si cine era personajul nou aparut pe ringul de dans. Priveau de pe margine emotionati cum cei doi  se intalnesc, tacere....doar ochii vorbeau si muzica se auzea din ce in ce mai tare. S au intalnit, mainile s au atins, ea a inteles ca era dansul lor, din povestea lor si nimic nu avea sa distruga asta  acum..... A cuprins o de mijloc si au inceput sa pluteasca ....traia, vibra,tresarea la fiecare ocheada pe care el i o tragea.  Ar fi vrut sa il sarute, cu greu se abtinea, insa asa a hotarat, doar sa danseze. Zambeau, se iubeau in continuare cu o asa intensitate incat nu se simtea ca ar mai fi fost cineva in sala decat ei doi. Nu mai conta cine ce rautati ar mai fi zis, era ziua ei, cadoul acesta era singurul care conta.....desi era ultimul si singurul. Acum era fericita si intelesese ca oricine ii desparte si oriunde va pleca unul dintre ei, dragostea lor e asa de puternica ca nimic n o darama si ca vor fi la un moment dat tot ei , doar ei impreuna ....numai ca trebuie nitel timp. Cand sentimentul exista si asa bine conturat si simtit de amandoi, toata relatia  va dainui oriunde va fi, doar ca e mereu pusa la incercare de catre destin. Daca trece de fiecare proba de foc si iubirea tot  ramane , inseamana ca e una adevarata si trainica, vesnica, eterna....

          Dansul acela era feeric, plin de magie, nu stia daca pasii erau corecti, dar nu mai conta decat ca era in bratele lui.... desi doar putin, se putea bucura iar de mirosul, de  atingerea lui , de privirea si parfumul lui. Era  a lui si el al ei. Se potriveau perfect. Orice gest mereu dovedea asta , in ciuda piedicilor puse de familiile lor si situatiile aparute pe parcurs.  

 Viata este scurta, bucura te  de tot ce e unic in jur si nu ezita  sa spui tot ce simti la timp  si cel mai important, nu regreta nimic din trecut, invata sa ierti si sa fi bun, si sa zambesti  mereu, din orice colt poate aparea iubirea adevarata, jumatatea , si o data in viata te indragostesti cu adevarat.  Tristetea si vulnerabilitate  ataca sufletul, il ingradeste, insa puritatea si libertatea sentimentelor  emana veselia si pofta de viata..... Esti viu si plin de jovialitate si buna dispozitie cand iubesti. Orice deceptie, orice slabiciune te fac mai optimist ca ai o speranta ca va rasari  si soarele pe strada ta, ca ti s  a spart ghinionul .  

       Dansul era apogeul, apoi el s a retras fara niciun cuvant, iesind pe aceesi usa pe care intrase , cu aceleasi emotii ca la inceput dar  fara sa se uite in spate. Stia ca ea plangea acum si nu i putea privi ochii frumosi dar innecati in lacrimi. Asta era destinul, cel putin pentru clipa asta, poate viitorul le va aduce alt final frumos, fericit pentru amandoi.....     Conta ca se iubesc oriunde ar fi ei impreuna sau nu! Muzica continua  in surdina.....

 

Un comentariu:

Andreea spunea...

.... un vis