luni, 23 martie 2020

Coronavirusul, episodul 1

   Mda... n as fi vrut sa va scriu despre acest subiect, insa toate transformarile din ziua de azi din jurul meu, ma fac sa realizez ca, indirectm sunt si eu aruncata in acest tumult inutil, intr o isterie nejustficata, intr o frica a fiecaruia pentru diverse lucruri, niciodata o teama reala si gandita. Ma intreb retoric, daca toti am fi fost asa tematori si egoisti cum am dat dovada in ziua de azi, cine ar mai fi luptat pe front sau cine ne ar mai fi salvat din diverse calamitati?!
    Toate au pornit de la acest virus, un microb care se presupune ca omoara oameni, ii pune la pat si le slabesc puterile.Nu stim nici acum sursa lui reala, insa cunoastem sigur ca face ravagii, el sau alti microbi, cert este ca populatia e daramata. Acum fiecare cum intelege sau daca intelege acest lucru.
    Ma tot gandesc la cei care muncesc si lucreaza pentru noi toti zilele astea microbiene, acela nu are teama ca va duce virusul la familie acasa, nu ii e teama ca va lua chiar si el aceasta boala ?! De unde atat curaj sa mearga sa infrunte orice numai pentru a ajuta sau pentru a fi alaturi de cei bolnavi?! D zeu ne incearca , sunt sigura, acum se vad adevaratele valori ale omului si poti cerne pe cine te poti baza sau  nu. Poti intelege importanta sacrificiului adevaratului prieten, acum in momentele astea vei vedea realitatea, pe care nu o observasei pana acum, fiind prins in frumusetea si bucuriile vietii. Viata e totusi frumoasa daca o traiesti cu un scop si stii ca ai pentru ce te trezi si pentru cine lupta.
     Poate ziceti ca acestea sunt doar marunte cuvinte, insa doar gandul  pozitiv ca vrei sa faci ceva pentru cel de langa tine, sa ajuti, este un fapt care va ramane in sufletul tau. E ca si cum nu ai trait degeaba, esti mandru ca ai facut ceva bun. Nu pot salva vieti, insa pot ajuta la salvarea lor.... Da, poate cu un mare risc, dar romanul e luptator, nu? Ai un loc aparte acolo Sus daca aici Jos, ai inteles ce e sacrificiul! Viata e doar una si trebui traita fara frica, rusine, orgolii si egoism.
       Am realizat ca teama poate scoate din tine  acum rautate, vanitate, minciuna, secrete  si inconstienta necontrolata. Am cunoscut acum dusmani ce mi sunt prieteni si prieteni ce mi au devenit inamici. Imi pare rau ca acum, cand trebuia sa  fim toti solidari pentru a reusi mai rapid sa invingem acest microb nevazut, am devenit chiar invers unii cu altii....
      Poate D zeu nu se supara, poate ne va ierta si acum! Sa fim sanatosi si atenti cu totii si la tot!
   Un sfat indraznesc sa va dau:  nu sariti peste nicio etapa a vietii, nunta, aniversare, botez sau alta sarbatoare, doar pentru ca acest virus isi bate joc de noi. Viata e prea scurta si frumoasa, deci traiti momentul ca si cum nimic rau nu s ar intampla, doar atunci putem invinge boala aceasta. Bineinteles ca trebuie sarbatorite cumpatat acum, dar nu trebuie uitate!
      A voastra, Andreea!

Un comentariu:

Andreea spunea...

....crunt adevar ,nu ?