duminică, 14 iulie 2013

Viata ei

  


         Era un nou start pentru ea. L. Marie Adeline era la inceput de drum. Oboseala de dupa atata munca, din timpul conceperii si redactarii noii carti: "S.E.C.R.E.T" a dat-o gata. Vroia sa lase toata treaba in urma si, mai ales in planul sentimental, sa nu se cramponeze de desparitrea aceasta cu una cu doua. Esecul in dragoste ii dadea putere sa continue insa in alte domenii, sa se implineasca pe plan profesional poate. Dar nu era momentul acum. Era vacanta de vara si isi dorea sa iasa,  sa se plimbe, sa uite tot. 
          A hotarat sa mearga in satul copilariei ei pentru cateva zile si a pornit la drum foarte de dimineata, distanta era cam lunga. A sosit in jurul pranzului, caldura se intetise si si-a dorit sa mearga sa bea un pahar cu apa sau suc rece in barul din centrul satului, exact ca pe vremuri. A intrat cu teama dar si cu nostalgie. Toate erau la locul lor asa cum fusesera de 10 ani incoace, de cand plecase ea la oras. S-a apropiat de tejgheaua prafuita si si-a cumparat o sticla de suc rece. Apoi s –a asezat la o masa pentru a o savura si a privit in jur. Doar trei mese erau ocupate la acea ora. Pustiu…  insa, melancolica, a ramas pironita cu privirea pe un dulap etajat vechi si ponosit. Da, era acelasi, pe care il cumparase patroana cand vindea prietena ei acolo, acum 10 ani. Venea des la Maria, prietena ei vanzatoare, si vorbeau diverse, mai ales despre iubiri tarzii sau noi. Atunci era varsta la care apareau foarte des. Deodata auzi o conversatie la masa vecina:
     “Nu vreau sa-idau aripi. El este alesul, insa simt ca celalalt barbat imi poate indeplini multe fantezii si sunt femeie, am dorinte, vise, trairi, nu? ”
     “Nu te contrazic, stiu cum e! ” se auzi celalalt glas.
      Ambele voci erau feminine, a intors ochii si le-a zarit: doua femei la a doua varsta, foarte ingandurate si trase la fata. Pareau ca isi traiesc iubirile ascunse, ca isi cauta eu-l dragostei in sfaturi reciproce si ca incearca sa fie totusi puternice, desi nu aveau niciun pic de vlaga in a povesti ceva vesel din viata lor.
     “Sa stii ca trebuie sa facem ceva sa ne regasim cu totul! Sa fim puternice si rezistente! ”
      Dupa inca ceva replici fade si rapuse de o tristete justificata, s –au ridicat si au plecat. Le-a condus cu privirea mult timp pe fereastra barului, zburandu-i mintea la povestea ei de iubire. Apoi s-a ridicat si a vrut sa plateasca si sa plece. Insa pe masa celor doua femei, a observat o scrisoare. A platit, apoi a luat scrisoarea manata de o curiozitate mare si, fara sa o observe cineva, a iesit repede din bar. Continutul ei l-a citit pe o banca in parcul din centru.
Era adresata unui barbat din Curtea Veche .
                                                                                                                                              
“Draga mea iubire regasita,
Nu vreau sa fiu o povara in mintea ta si asupra gandurilor tale, insa ultima noapte petrecuta impreuna mi-a lasat o ducleata care persista zilnic si nu –mi da pace. Te doresc si te astept din nou sa fii a mea, sa simt fragezimea buzelor tale si prospetimea mirosului pielii tale! Da-mi o veste cat mai repede!
 Al tau fidel, Albert! ”              
       Citind aceasta scrisoare mica, Marie si-a adus aminte de tot ceea ce inseamna pentru ea dragostea si toate amintirile patimase ale noptilor de iubire pe care le traise langa el au revenit. Imediat si-a dat seama ca povestea ei seamana cu cea a personajului sau din ultima carte, Cassie, si ca de fapt, propria viata a alimentat imaginatia care a nascut acest subiect pentru cartea “S.E.C.R.E.T.” , carte celebra deja.








Un comentariu:

Andreea spunea...

cititi cartea! e superba!