luni, 5 august 2013

FRICA DE DENTIST?! DOAR O AMINTIRE, PE JUMATATE UITATA !



         Multi isi doresc sa invinga aceasta teama, de omul in alb care te priveste cel mai mult in fata, si de multe ori e singurul cu care nu poti vorbi cat ai vrea…. pentru ca trebuie sa stai cu gura deschisa aproape tot timpul in cabinetul lui, nu? Mi-am dorit mereu sa nu- mi mai fie teama sa merg la dentist, sa nu ma mai rog sa nu soseasca ziua programarii la dentist, sa pasesc intr-un cabinet ca la mine acasa…Si nu stiam ca trebuiau sa treaca multi ani pana cand sa nu mai imi fie teama, sa nu mai privesc cu ochi rai incaperea alba, de cele mai multe ori rece si  tacuta, sa nu ma mai sperii de zgomotele frezelor si aparatelor de pilit, sa nu mai tresar cand sunt strigata din sala de asteptare si sa stiu sa zambesc chiar daca in fata e chiar el, doctorul dentist. Am gasit solutia, nu usoara si care implica niste conditii, dar care v-ar multumi si pe voi si ati putea sa incercati. Nu e greu:
1. Trebuie sa fie ardelean: doctorul meu preferat care m-a facut sa uit ca mi –e teama de scaunul fioros este din Arad. Nu e problema, daca vi- l doriti neaparat, am putea sa-i inchiriem elicopterul primarului si da o fuga pana la voi in regiune, nu? De ce ardelean?! Pentru ca au limbajul acela simpatic si sunt mai rabdatori  decat ceilalti in explicatii, ba de multe ori fac si glume… si au si calmul acela care iti trebuie pentru aceasta meserie.
2. Asistentul trebuie sa fie tot ardelean, el completeaza tabloul perfect al cabinetului, formeaza un dialog potrivit si intretine atmosfera vesela fara de care nu ati putea rezista acolo. Foarte sociabil si amuzant, ar putea sa va faca sa zambiti, desi aveti pansament in gura sau va pica o plomba. Uitati de tot! Eeee, acum chiar asa sa va ia mintile nu e bine, dar incercati….Da, il putem lua si pe el cu elicopterul. Oricum primarul din Arad este om bun si marinimos, nu?
3. Va trebuie putina imaginatie: asta v- o furnizez eu: cabinetul alb si rece nu trebuie sa fie chiar asa fioros. Nu e pestera si nici spital, e doar o incapere luminoasa, aerisita si foarte curata, cu multe cutii argintii, cabluri sau substante de curatat. Nu e greu sa va inchipuiti ca sunteti la un spectacol al lui Joe Cocker, si in culise gasiti diverse cutii si fire pentru instrumente, de asemenea si numeroase produse pentru curat, nu? Canapele mari din hol, exact ca langa cabina cantaretului celebru, va asteapta pentru autografe, nu? Deci scena va este familiara si nu aveti frica de concerte, asa ca am rezolvat jumate din problema, nu?
4. Vizitati dentistul periodic. Mda! Nu e gluma, daca mergeti mai des, va familiarizati cu el si incercati sa vedeti locul unde lucreaza ca si casa prietenului celui mai bun, unde mergeti saptamanal sa beti un suc. Nu e dificil, el e un om ca noi toti, doar ca are un costum mai deosebit, o masca la gura si niste papuci medicinali. Puteti sa-l priviti ca si cum ati merge la o piesa de teatru cu titlul:”Medicina incotro?” sau “Trateaza-te cat esti tanar! “ si el ar fi actorul principal. Glumiti cu el, zambiti-i si puneti-i tot felul de intrebari, astfel frica va va disparea si ati deschide un dialog placut cu un actor reusit, nu?
5. Priviti dincolo de ferestrele cabinetului, veti vedea ca sunt tot aceiasi copaci, acelasi soare care straluceste si aceeasi strada prafuita, plina de oameni si masini parcate inghesuit. Nu e nimic schimbat, desi voi sunteti la un cabinet stomatologic, nu e ceva grav, sunteti aceeasi, insa trebuie sa simtiti asta cu adevarat. Viata este frumoasa, chiar daca aveti o plomba sau va doare gingia. O sa vedeti ca vizita la stomatolog o sa vi se para o simpla vizita sociabila, prietenoasa, de relaxare. Chiar o sa va mai doriti si o revenire la acelasi cabinet simpatic…la acelasi personal amabil si cald.
            Deci va asteptam in Arad sa va infrangeti frica de dentist, problema fiecarui copil!

Un comentariu:

Andreea spunea...

Nu va incanta ideea!?