luni, 24 iunie 2013

MIRCEA IONESCU

     Un nume comun, nu!? Sau un nume care va aduce aminte de ceva, nu? Mie mi s-a parut un nume care ascunde un secret, o falsitate, o minciuna. As putea tese o poveste pe langa el sau chiar mai multe, dar nu v-ar interesa, as putea sa nu sciru nimic si altfel nu v-as mai da de gandit, nu? Am ales sa port un dialog cu voi sa va stiu parerea. Nu am visat, nu e imaginatie, e doar un adevar: acest nume e predestinat minciunii si inselaciunii. Suna melodios alaturarea prenumelui si numelui, nu? Eu m-am gandit ca el ar putea ascunde o istorioara, de fapt un nume feminin, care sa aiba si el un secret, nu? Cu ce l-am putea asocia? Sa meditam un pic.... Gata, mi-a venit o idee: Camelia, ar fi perfect. Chiar se potrivesc. Camelia si Mircea Ionescu au plecat in calatorie.... Camelia si Mircea Ionescu au luat micul dejun.....Camelia si Mircea Ionescu participa la spectacol.....etc. As putea sa-i aleg si o poza acestui nume masculin, cea mai potrivita este:

Acum ma intrebati de ce Gepetto a ales numele de Pinocchio si nu Mircea Ionescu, nu? Pentru ca suna mult mai bine Pinocchio, nu? Dar schimbam noi povestea nitel: il va chema Mircea Ionescu Pinocchio. Perfect. Dar pe ea cum s-o numim? Gata stiu: Rappunzel.Are si fotografie:

Chiar am rasfatat-o, nu? Urata nu este deloc, doar privire de vipera are... Asta e! Asa ca am alcatuit perechea: Mircea Ionescu Pinocchio si Camelia Rappunzel. Ideal. Se potrivesc de minune, nu? Cum sa nu?
Aaaa, da, asa e: nu se poate! Pentru ca sunt una si aceeasi persoana. Mircea Ionescu Pinocchio Camelia Rappunzel.Dar poza nu am mai gasit!!! Ar fi fost o caricatura, nu? S-a intors lumea cu dosul in sus, nu?
Aici e falsitatea si minciuna in ziua de azi. Crezi ca exista ceva si pana la urma nu e ceea ce ti-ai fi imaginat. Sau sa o luam altfel: ai incredere in cineva si acel cineva este chair "lupul", nu ma mira faptul ca Scufita Rosie a fost inghitita asa repede: a platit prin naivitatea sa, si chiar din partea unui prieten, asa zis prieten.
         Am putea scrie la nesfarsit despre aceste personaje ale copilariei, am putea spune adevaruri usturatoare cu ajutorul lor, insa mi s-ar face mila de ele: ne-au oferit atatea povesti frumoase, ne-au alinat atatea nopti si noi sa le luam in ras?! Pentru cine?! Nu merita nimeni asta! Asa ca ma las batuta si dau drumul falsitatii si secretelor sa faca ce vrea. M-am saturat de acest joc murdar. Am obosit! Voi nu?
Va pup!
Aceeasi Andreea.


Un comentariu:

Andreea spunea...

nu radeti, e de plans!