luni, 27 mai 2013

Copil fiind...la Sarida Kids Club


        Era o zi frumoasa de vara. Parintii, bunica, impreuna cu 2 frati de-ai mei erau plecati pe camp. Eu cu fratele meu, care este cu un an mai mare decat mine, am ramas acasa. Hmmm... Eu cu el ma aseman foarte mult pentru ca noi suntem singurii blonzi ai familiei. Bunicul din partea mamei la randul lui a fost si el blond. Noi ne-am gandit sa facem o reforma, ne-am revoltat, nu mai vroiam sa fim blonzi, vroiam sa aratam si noi ca 'oamenii normali' din jurul nostru, vroiam sa aratam si noi ca toti ceilalti, mai maturi, mai seriosi. Ce sa facem in sensul asta? Cum sa le facem o surpriza, ca atunci cand ei se vor intoarce din camp de la sapa, sa ne vada transformati, sa ne vada schimbati total si bruneti si sa se sperie? Hmmm… Era o provocare care nu ne-a dat deloc pace o vreme.
         Ne-a venit o idee super. Fratele meu il observase pe tata ca, inainte sa plece la biserica duminica, a folosit o crema neagra pentru a-si curata pantofii. Asta credeam ca era solutia problemei noastre. Am cautat acea crema neagra de pantofi si in cele din urma am gasit-o. Am apucat sa luam din ea si sa ne 'coloram parul', dar cand noi eram in plina desfasurare a acestei actiuni, vedem pe geam ca bunica se intoarce de la camp, venind dupa apa. Imediat ne-am alarmat, am intrat in panica nu stiam ce sa facem cum sa ne ascundem repede. Am alergat la galeata cu apa sa ne spalam. Bunica ne-a prins chiar in timpul in care noi ne spalam pe cap in galeata, care era cu apa de baut. Toti ceilalti care au venit din camp, insetati, vroiau sa bea apa, dar apa era colorata, era cu coloranti din crema de pantofi in ea. Nu mai era buna de baut in niciun caz... Pentru ca dupa fapta vine si rasplata, noi am fost pedepsiti si am stat toata ziua inchisi in casa, pe cand ceilalti se jucau pe afara, se catarau prin copaci, cu alte cuvinte, se distrau.
          Bunica a venit atunci insa cu o idee extraordinara:
"Daca tot ati vrut sa va pictati pe fata, ar trebui sa mergeti la un club de pictura pentru copii, nu?"
Noi am ramas muti, nu stiam la ce se refera.
"Da, da. Exista un club pentru copii, in care se organizeaza cursuri de pictura, un atelier de pictura. Acolo va puteti imprieteni si cu alti copii de varsta voastra. Toti veti purta halate ca sa nu va murdariti. E super frumos si antrenant, mai bine decat sa pierdeti timpul acasa cu prostii d-astea, nu? Aceste cursuri de pictura pentru copii cred ca ar incanta pe oricine, mai ales pe cei mici. ”
"Asa e. Dar bunico, asta nu e o pedeapsa, e ceva chiar distractiv. " ne-am mirat noi cu jumate de gura.
"Nu e chiar asa. Trebuie sa va tineti de treaba la club, toti trebuie sa fiti seriosi si sa indepliniti cerintele profesorului calificat. Eu mi-am dorit mereu, cand eram fetita, o asa opurtunitate. "
"Ce hobby aveai bunica? "
"Adoram baletul. Dar nu erau cluburi de copii pe atunci si nici nu aveam posibilitati financiare. Azi exista de exemplu si un club de dans si balet tot la Sarida Kids Club.Acolo se tin cursuri pentru copii de dans. Asa e de frumos!
"Ne-ai facut curiosi, bunico. "
"Ma bucur. Sunt foarte multe ateliere in cadrul acestui club, care dezvolta imaginatia copiilor si in acelasi timp nu le da timp sa se plictiseasca in timpul liber. " a mai completat ea zambind.
"Mie mi-ar placea sa urmez cursuri de teatru. Exista asa ceva? "
"Da. La Sarida Kids Club se tin si ore de teatru cu un profesor foarte bun. Aici cei mici si chiar cei un pic mai mari invata tehnici de dictie, de respiratie, de miscare scenica chiar si de gestica. "
"Wow! Super! Poate voi merge si eu mai tarziu! "
         Astfel, am hotarat ca a doua zi sa incercam sa cunoastem aceasta lume unica de la Clubul Sarida Kids si sa vedem daca ne place si ce ne incanta. Era o noua sansa pe care vroiam sa o valorificam si sa scapam de alte pedepse urate.

        




Un comentariu:

Andreea spunea...

Nu va tenteaza?!