sâmbătă, 4 aprilie 2009

Noi si primavara crizei...

Criza? Ce inseamna criza ? Criza de idei ?Nu.Criza de bani? Nici atat!Criza de inima ?Nu.Doar criza de sentimente la unii si criza de caldura a vremii!Nu as putea sa ma leg de acest cuvant decat daca traiesc intr-o tara fada ,in care oamenii sunt egoisti si in care plictiseala pluteste peste tot .
Unii zic ca iubirea si timpul le rezolva pe toate .Nu cred .Calea sufletului tau te poate indruma gresit sau nu in viata !Totul depinde de tine cum incerci sa rezolvi aceasta criza a secolului ....
Intrebarea mea este > "Credeti ca noi suntem implicati direct in radacina acestei crize si daca da tot noi am putea sapa adanc ca sa iesim cu bine la suprafata din criza ?"
Vedeti ca nu am mai fost pesimista si am abordat un subiect larg intalnit ?As vrea sa va sugerez ceva :mi -ar placea sa fim un pic mai romantici la acest subiect si sa nu cadem in latura politica a problemei .va pup.
Andreea

3 comentarii:

insasi Andreea spunea...

Puteam sa numesc articolul "criza primavaratica "? De ce nu ?

Paul spunea...

Criza apare atunci cand nu poti sa obtii ceea ce iti doresti si cand incerci sa obtii ceva fara sa daruiesti nimic in schimb.

Cand oamenii isi doresc sa traiasca bine, sa aiba casa, masina, toale scumpe, mancare pe supra-saturate si cand, insa, nu ofera nimic in schimb, nu pot sa produca nimic, doar vor joburi bine platite ca sa stranga teancri de bani, apare criza economica.

Cand oamenii, in egoismul lor, vor sa se ridice la suprafata si pentru asta au nevoie de ajutor, cer altora ceea ce ei nu pot sa faca, isi insusesc lucrurile facute de altii si se lauda cu ceea ce nu au facut ei fara sa ofere nimic in schimb. Lucrul asta nu poate sa dureze la infinit. La un moment dat, nimeni nu le mai ofera nimic si, drept urmare, acesti oamenii visand spre infinituri, vazand ca nu se pot ridica prin propriile idei, intra in criza. In criza de idei.

Cand vrei sa fii iubit si cauti peste tot iubire, te duci la toti cei care iti pot oferi iubire si tu, in scimb, nu oferi nimic, apare criza de sentimente. Pentru ca, din nou, nu o sa capeti tot timpul iubire doar pentru ca asa vrei tu. La un moment dat, robinetul se inchide. Si, daca pana atunci te-ai simtit bine invelit in iubire, apoi, vazand ca ai ramas gol si descoperit, intri in criza de inima.

Putem sa iesim din criza prin propriile puteri? Nu cred. Cred ca, pentru asta, avem nevoie de ajutorul celorlalti. Ceilalti au nevoie de ajutorul nostru si, uite asa, o sa intram intr-un circuit de daruire-primire.

Cum sa iesim din criza:
1. Din criza economica
- Imputinam din mancarea pe care o indesam in noi ca sa nu ne lasam cotropiti de sunci si de straturi de grasime pe burta si pe spate, de osanza pe creier si de sorici pe maini.
- Nu ne mai incapatanam sa le facem singuri pe toate pentru a pastra tot profitul pentru noi. Daca avem de sapat un sant si ne inhaman zi si noapte sa il sapam noi, dupa doua zile putem sa dam coltul si sa ne ingropam in santul sapat pana atunci. Mai dam si la altii de lucru. Sapatul in doi poate sa aduca randamant si, in plus, poate sa ofere solutii mai bune pentru saparea mai usoara a santului.

2. Din criza de idei
- Luam o carte si citim. Nu ne vin ideile? Mai luam o carte. Nici dupa ce terminam de citit a doua carte nu avem idei? O luam si pe a treia carte. Cand citim a treia carte, poate ca nu mai avem speranta ca o sa ne vina idei noi. Nu trebuie sa disperam. Ideile vin pe neasteptate.
- Dupa ce am citi cele trei carti si am capatat idei, ce facem? Pastram ideile pentru noi? Nu. Scriem o a patra carte care sa-i ajute pe ceilalti sa capete idei.

3. Din criza de iubire
- Dupa ce am primit iubire si apoi nimeni nu mai doreste sa ne dea, e timpul sa oferim si noi iubire. Poate nu in acelasi mod. In alt mod. Pentru asta iti trebuie idei noi. Deci, trebuie sa cauti idei noi. Daca o sa gasesti idei noi, atunci o sa iesi din criza de iubire si, implicit, din criza de idei.
- Esti in criza de iubire? Iesi din monotonie. Poti sa stai in cap si sa te saruti. Poti sa te sui pe sifonier si sa te saruti. Poti sa faci, daca doresti, si altceva pe sifonier. Insa, atentie. Daca din facutul asta altfel or sa iasa copii, ai creat noi candidati pentru criza. Deci, prin urmare, trebuie sa scrii carti sa sa-i scoti pe copii din criza. Sau poate ca apoi or sa trebuiasca mai multe sifoniere. E bine. Facem sifoniere mai multe si iesim din criza economica. Copii or sa se plictiseasca de sifoniere si or sa vrea sa se... pupe stand intr-un picior intr-un varf de stalp de telegraf. Economia merge pentru ca trebuie fabricati stalpi mai multi si literatura creste cu noi carti cu povesti despre nazdravaniile berzelor.

Concluzie - ca sa iesim din criza, trebuie sa ne pupam pe oriunde ne vin idei :))

biba spunea...

eu cred ca lumea iubeste chiar mai mult in aceste timpuri de criza.
si de aceea eu mai cred ca poti numi postul asta "criza primavaratica" doar dpdv politic, caci sentimental, cand vezi si simti atata caldura, unde totul se dezmorteste... cum sa nu te incerce sentimentul de iubire, de caldura, de bine, de veselie?! cand toti pomii au inflorit - afara e un intreg amalgam de miresme!!! duminica am vazut zburand pentru prima data pe acest an o pereche de fluturi! :)
de acum incolo pot spune ca iarna si-a luat "la revedere!" de la noi.
eu zic ca din contra, acum iesim din criza, iesim de prin carapace la plimbari, ne inmuiem cand vedem cat de frumoasa si miraculoasa este natura, cand totul capata niste culori care te invita parca sa iubesti, sa simti, sa fii mai bun!