sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Un nou inceput,un an nou fericit !

Bine v-am regasit .Probabil vedeti ca la mine ploua cu catelusi ,trandafiri sau chiar prajiturele ...De ce ?
E noul an si vreau sa va mearga la toti bine , sa aveti parte de ce e mai frumos ...Mult noroc !O sa revin cu noutati si vreau sa imi dati idei .O sa propun in fiecare saptamana o tema de discutie .O sa va pun o intrebare sa vedem ce opinii imi dati !Saptamana asta intrebarea este :Ce credeti ca as putea face ca lumea sa nu mai fie asa egoista ?
Cam greu ,insa astept pareri pentru ca voi sunteti inteligenti ,nu?
va pup!Andreea

2 comentarii:

Anonim spunea...

De ce nu raspundeeeeti ? Nu va place ideea mea?

Anonim spunea...

Greu sa faci lumea sa nu mai fie egoista. Din pacate, e si mai greu pentru ca lumea asta nu constientizeaza atunci cand egoismul ii incetoseaza mintea. Si asa, cu mintea tulburata, omul se lasa condus de instinctele urate de a dusmanii pe cei care obtin lucruri care lui nu ii sunt accesibile. Egoismul la om vine dintr-o iubire excesiva fata de sine, lucru prin care incepe sa puna interesele proprii mai presus de orice. Iar pentru a-si atinge scopurile este in stare sa recurga la orice mijloace injositoare. In cazul in care nu ii reuseste, omul invidios incepe sa poarte ciuda pe toate succesele altora.
Inainte de a afla ce putem face pentru ca lumea sa nu mai fie egoista, cred ca ar trebui sa incepem, mai intai, sa cunoastem toate dedesubturile egoismului, care sunt cauzele pentru care un om devine egoist si cum se manifesta acesta atunci cand sufletul lui este posedat de egoism.
Chaucer ( Geoffrey ?)spunea: "Este sigur ca invidia reprezinta cel mai rau pacat care poate exista; pentru ca toate pacatele sunt indreptate impotriva unei singure virtuti, in timp ce invidia este indreptata impotriva oricarei virtuti".
Biserica crestina a descries invidia ca fiind cel mai rau dintrea toate pacatele existente. Psihologii catalogheaza si ei invidia ca fiind o emotie deosedit de coroziva si de distructiva. Insa, cu toate acestea, invidia poate avea si parti bune. In continuare, sa analizam putin si sa vedem cum ne distruge si ce ne aduce bun invidia.
Va urma...