marți, 12 martie 2019

Job- ul sau copilul ?

De cand am cautat eu un articol despre acest subiect, daca eu il abordam, nimeni nu ma asculta, nici macar nu ma auzea, dar daca l am gasit pe internet, sustinut si scris de altcineva, poate vor aparea interesati de acest articol si imi vor da dreptate.

"Să fii alături de copii constant este mai stresant decât să lucrezi. Migrenele apar mai des, liniștea nu este întotdeauna un semn bun și nimic nu se compară cu durerea simțită când calci cu picioarele goale pe un LEGO.
 Lista de lucruri pe care le înveți odată ce devii părinte a fost clarificată în cadrul unui studiu recent și nu este vorba numai despre lucruri plăcute. Potrivit rezultatelor obținute de cercetători, majoritatea mamelor consideră că este mai complicat să rămână acasă cu cei mici decât să aibă un job full time. Această constatare se aplică în mod special părinților care au primul copil. Astfel, cuplurile care devin părinți pentru prima dată se confruntă mai des cu stresul și procesul de adaptare la noul rol nu este întotdeauna simplu sau rapid.

Statul acasă pentru a avea grijă de copii este mai solicitant decât un job

În cadrul studiului realizat 31% dintre părinți au declarat că este mai greu să rămână acasă alături de copii decât să meargă la serviciu. De asemenea, 55% dintre părinți se simt mai obosiți după ce au primul copil, iar 20% declară că sunt de-a dreptul epuizați. Aceste răspunsuri au fost date în ciuda sprijinului primit din partea altor membri ai familiei.
48% dintre mamele intervievate consideră că nu s-ar fi descurcat în noul rol dacă nu ar fi primit sfaturi de la mamele lor și numai 15% dintre noii părinți sunt convinși că nu este greu deloc să se organizeze după venirea pe lume a noului membru al familiei.
În plus, peste 55% dintre mame sunt convinse că este dificil să ai un copil chiar dacă ai în jurul tău multe persoane care te susțin, gata să aibă grijă de cel mic în caz de nevoie.
77% dintre respondenți consideră că rețelele de socializare sunt un factor motivant pentru părinți și că de multe ori își găsesc noi surse de energie urmărindu-le îndeaproape. Pe de altă parte, 22% dintre noii părinți consideră că rețelele de socializare sunt o sursă de stres și presiune deoarece li se pare că le impun să fie părinți perfecți și standarde nerealiste. Principalele motive de îngrijorare ale părinților sunt dezvoltarea copiilor (27%), meniul adecvat al celor mici (22%) și somnul insuficient (39%).
Probabil că aceste concluzii nu sunt surprinzătoare pentru cei care au deja copii. Deși este o experiență cu totul specială pot apărea și provocări dificil de învins." (eva.ro)

Un comentariu:

Andreea spunea...

ce parere aveti ?