sâmbătă, 14 decembrie 2013

Trairi interioare- La multi ani !

Ma intreb uneori de ce lucrurile triste ne fac sa scriem lucruri frumoase!? Oare puterea lacrimilor ar reusi sa inlocuiasca cerneala din penite; forta gandurilor sau nevoia de a retrai ceva pierdut prin amprenta randurilor asternute pe hartie creste in interiorul nostru si ne face sa impartasim aceste amintiri?! De ce sa pierdem timpul si sa uitam ce a fost frumos, poate pentru ca imbatranim si nu mai stim totul in detaliu sau pentru ca obosim la un moment dat. Da, exista si aceasta explicatie. Insa exista muzica cea care ne face sa ne readucem aminte si sensibilitatea sufletului uman ne face sa venim cu trecutul in prezent, imaginar, dar si asa e bine, nu? Exista claritatea unei footografii vechi cu ajutorul careia revezi franturi din trecutul personal. Si, nu in ultimul rand, exista vechiul jurnal de cand erai copil care, citit in liniste, iti face lumina in multe dintre momentele adolescentei tale.
Alteori ma intreb de ce omul nu realizeaza ce pierde si cum il pierde inainte de a o face: adica o sansa, o persoana draga, o amintire draga pot disparea rapid fara ca noi sa fim intrebati, insa inainte, sigur el este avertizat pe o cale, dar nu ia in seama cateva amanunte nesemnificative. Apoi realizeaaza ca tocmai i s-a intamplat ceva rau! Si vin regretele, pareri de rau, jale mare...
Eu am o vorba: daca dai de ceva in calea ta, inseamna ca D- zeu l-a pus cu un scop acolo si trebuie sa folosesti acest noroc ca ai dat peste acel lucru: un bagaj, o persoana, un sentiment, un evenimnet, orice, care apare pe neasteptate in drumul tau, in fata ta. M-am prins si eu cu greu, dar acum asta simt sa fac si imediat. Astfel ma bucur si am ocazia sa nu-mi para rau apoi la tot ce mi se intampla in viitor.
Daca am avea macar jumate dintre noi aceasta idee si aceasta vointa, ar fi mai putine lacrimi si tristete deloc.
Acum, la sfarsit de an eu va doresc sa fiti mult mai atenti la detalii si la tot ce vi se intampla, chiar de e frumos sau desi e ceva rau, opriti o secunda timpul si meditati: "De ce mie? Sigur cu un scop" . Daca gasiti si raspunsul, veti avea un an frumos, fericit, plin cu noroc si sanatate!
Va pup! Cu bine pe 2014!
Andreea

Un comentariu:

Andreea spunea...

Craciun Fericit!