marți, 20 decembrie 2011

Poveste de Craciun

Bijutierul era aşezat la biroul său, privind distrat strada prin vitrina elegantului său magazin.
O fetiţă se apropie şi-şi lipi nasul de geam. La vederea unuia dintre obiectele expuse, ochii ei albaştri cum este cerul se luminară. Intră hotarâtă în magazin şi arătă cu degetul spre un splendid colier de perle albe.
"E pentru sora mea. Puteţi să mi-l împachetaţi frumos pentru un cadou?"
Patronul magazinului o fixă din ochi pe micuţa clienta şi o întreba: "Câţi bani ai?"
Fără să pregete, ridicându-se pe vârfuri, fetiţa puse pe tejghea o cutie de tinichea, o deschise şi o goli. Căzură câteva bancnote de mică valoare, un pumn de monede, câteva scoici şi nişte figurine.
Ajung?" întrebă ea cu mândrie.
"Vreau să fac un cadou pentru sora mea mai mare. De când mama nu mai este, ea e cea care-i ţine locul şi niciodata nu are nici macar o clipă pentru ea. Astăzi e ziua ei şi sunt sigura că o voi face foarte fericită cu acest cadou. Culoarea alba este preferata ei."
Omul se duse în spate şi reveni cu o hârtie de impachetat nemaipomenit de frumoasă, roşie cu auriu, cu care împachetă cu grija cutia.
"Ia-o", spuse el fetiţei. "Şi du-o cu grijă."
Fetiţa plecă foarte mândră, ţinând pachetul ca pe un trofeu.
O oră după aceea, în bijuterie intră o fată frumoasă cu parul de culoarea mierii şi cu nişte ochi albaştri minunaţi. Puse cu hotărâre pe tejghea pachetul pe care bijutierul îl făcuse cu atâta grijă şi spuse:
"Colierul acesta a fost cumparat de aici?"
"Da, domnişoară."
"Şi cât a costat?"
"Preţurile praticate în acest magazin sunt confidenţiale: nu privesc decât pe client şi pe mine."
"Dar sora mea avea doar câţiva bănuţi. N-ar fi putut cumpăra niciodată un colier ca acesta!"
Bijutierul luă cutia cu preţiosul ei conţinut, o închise, refăcu cu grijă ambalajul cadoului şi-l înapoie fetei.
"Sora dumneavoastră a plătit. A plătit preţul cel mai mare pe care-l putea plăti cineva: a dat tot ceea ce avea."

Dragii mei, important este sa dati tot ce aveti voi pentru a face o surpriza celui drag, iar voi, cei care primiti cadouri, sa apreciati ce primiti pentru ca este daruit din inima. Uneori poate nu va place acel cadou, poate nu va bucura o simpla felicitare, poate un telefon primit la o ora tarzie va deranjeaza, insa orice este un gand de la cel iubit pentru voi. Daca nu-l apreciati acum, cand totul este bine, mai tarziu poate va fi prea tarziu pentru unii... CRACIUN FERICIT, DRAGII MEI ! A voastra, Andreea.

Un comentariu:

Andreea spunea...

Va pup pe toti si astept comentarii !