marți, 5 decembrie 2017

Pilda (de luat aminte)



 De pe net adunate :

''  Doi bătrâni au trăit împreună mai bine de 50 de ani. Ei nu au avut niciodată secrete unul față de celălalt, dar era un singur lucru pe care femeia i l-a cerut soțului ei: să nu deschidă niciodată cutia veche de pantofi, pe care ea o ținea în dulapul ei.Soțul nici nu o întreba despre conținutul cutiei misterioase… Dar într-o zi, când soția sa s-a îmbolnăvit și a căzut la pat, ea a decis să-i descopere vechiul secret și l-a rugat să-i aducă cutia la spital.
Bărbatul a mers acasă, a luat cutia și a deschis-o. În interiorul ei se aflau două păpuși croșetate și o grămadă de bani: 95.000 de dolari!
“Dar… de ce? Cum?!” – a întrebat mirat bărbatul.Soția a hotărât să-i mărturisească adevărul. “Înainte să ne căsătorim, bunica mea mi-a descoperit secretul unei căsnicii fericite fără certuri. M-a sfătuit că dacă voi fi foarte supărată pe tine, să tac din gură și să mă apuc să croșetez o păpușă. Acest lucru mă va ajuta să mă calmez.”Bătrânul a fost mișcat până la lacrimi. În cutie erau doar două păpuși croșetate… Reiese că soția sa s-a supărat pe el doar de două ori în toți acești ani de căsnicie. El și-a îmbrățișat soția și a sărutat-o.
“Dar de unde sunt toți acești bani?” – a întrebat-o bărbatul uimit.“Aaaa… tu la asta te referi?” – a spus ea zâmbind. “Banii i-am câștigat din vânzarea păpușilor pana acum!”   ''

Un An Nou Fericit si sa ne revedem cu bine la anul !
Andreea

vineri, 24 noiembrie 2017

Accidentul cerebral vascular

 Am gasit pe internet pt voi ceva f util in cazuri de urgenta, cand cineva face un atac cerebral vascular. Fiecare trebuie sa stim aceste lucruri. Este f interesant.

"Formula FAST poate salva viața celui de lângă tine, spune conferențiarul universitar Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgenţă. Iată în ce constă metoda, așa cum o descrie doctorul Ciuhodaru:
  1. F (face=faţă): Rugaţi pacientul să zâmbească. Semne de alarmă: Faţa nu e simetrică sau gura e căzută într-o parte.
  2. A (arms=braţe): Rugaţi pacientul să-şi ridice simultan brațele. Semn de alarmă: unul dintre ele rămâne mai jos
  3. S (speech=vorbire): Rugaţi pacientul să rostească o propoziţie scurtă. Semne de alarmă: dizartie (dificultăţi în vorbire) sau afazic (nu îşi găseşte cuvintele).
  4. T (time=timp): Rapiditatea intervenției este esențială. Sunaţi imediat la 112 sau transportați pacientul de urgență la spital.
 "Toți ar trebui să știm asta. Trebuie învăţată în toate şcolile din România împreună cu multe alte noţiuni de prim-ajutor la orele obligatorii de educație pentru sănătate. Asta prevede legea Ciuhodaru ce poate salva mii de vieţi dar aşteaptă de prea mult timp să fie adoptată'', mai spune conferențiarul universitar Tudor Ciuhodaru." (www.realitatea.net)
Andreea.

joi, 16 noiembrie 2017

Atentie la miere: fff buna!

 Buna. Am gasit pe internet pentru voi ceva f interesant mai ales pentru perioada iernii . (mierea si scortisoara sunt doua alimente f bune si care mie, cel putin, imi plac f mult.)

"Probabil multi dintre noi am auzit ca mierea si scortisoara sunt doua elemente extrem de benefice pentru sanatatea noastra. Am auzit, de asemenea, si despre beneficiile pe care le are combinatia celor doua. Totusi, exista cateva lucruri nespuse despre acest remediu natural.

Combinatia a dovedit ca are mult mai multe beneficii decat cele cunoscute. De aceea, as vrea sa va aduc la cunostinta cateva dintre ele:

Combate durerile de stomac
Consumand regulat amestecul de miere cu scortisoara, nu numai ca va veti trata durerile de stomac, dar si problemele cu ulcerul.

Ajuta la cresterea imunitatii
Consumul regulat al acestui amestec creste imunitatea corpului dumneavoastra, ajutand totodata la prevenirea virusilor si bacteriilor daunatoare.

Combate bolile de inima
Amestecati mierea si scortisoara pana obtineti o pasta densa. Intindeti-o pe o felie de paine de grau si aveti micul dejun perfect! Acest mic dejun va reduce nivelul colesterolului din arterele dumneavoastra, prevenind totodata atacurile de cord neasteptate.

Combate artrita
Amestecati doua linguri de miere si o lingurita de pudra de scortisoara intr-un pahar cu apa calda. Consumati aceasta bautura dimineata si seara pentru a combate natural artrita cronica.

Scade colesterolul
Amestecati 2 linguri de miere si 3 lingurite de pudra de scortisoara iintr-o cana cu ceai fierbinte. In urmatoarele ore, nivelul colesterolului dumneavoastra va fi redus cu pana la 10%.

Vindeca infectiile vezicii biliare
Pentru a elimina microbii din vezica biliara este suficient sa consumati regulat un amestec de 2 linguri de scortisoara cu o lingurita de miere.

Combate gripa
Tusea cronica, congestiunea sinusurilor si gripa pot fi vindecate fara medicamente, ci prin consumul unui amestec dintr-o lingurita de miere si ¼ lingurite de scortisoara in primele 3 zile ale gripei.

Combate infertilitatea
Grecii obisnuiau sa creada ca barbatii care consumau 2 lingurite de miere inainte sa mearga la culcare nu vor avea niciodata probleme cu infertilitatea. Dupa cateva sute de ani, acest fapt a fost dovedit si stiintific. Mai mult decat atat, in tarile precum Japonia sau China, femeile folosesc ca si remediu impotriva infertilitatii un amestec dintr-o jumatate de lingurita de miere si putina scortisoara. Acest amestec il aplica de cateva ori pe zi pe gingii, lasandu-l sa se absoarba prin saliva in organism.

Vindeca raceala
Mierea contine un anumit ingredient care combate raceala.

Infectiile pielii
Amestecul de miere si scortisoara se aplica pe zonele infectate si se lasa aproximativ 30 de minute. Se indeparteaza apoi cu ajutorul apei caldute. Astfel, infectiile pielii se vindeca fara interventii suplimentare.

Combate indigestia
Amestecati scortisoara cu 2 lingurite de miere si consumati mixtura inainte de masa pentru a evita balonarea sau indigestia.

Combate oboseala
Amestecati ½ lingurita de miere cu ½ lingurita de scortisoara intr-un pahar cu apa. Consumati acest amestec seara sau cand va simtiti obosit. Astfel, va veti energiza si revitaliza corpul in cateva zile.

Vindeca muscaturile de insecte
Amestecati o lingurita de pudra de scortisoara cu o lingura de miere si 2 linguri de apa si aplicati-o pe zona afectata. Veti scapa astfel de mancarimi sau dureri.

Ajuta la slabit
Amestecul de scortisoara cu miere intr-un pahar de apa calda baut dimineata, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun, ajuta la eliminarea kilogramelor in plus.

Combate respiratia urat mirositoare
Clatirea cavitatii bucale cu un amestec de apa calda si o lingurita de miere si scortisoara ajuta la reimprospatarea respiratiei si combaterea mirosului neplacut cauzat de diversele probleme.

Vindeca acneea
Aplicarea unui amestec de miere si scortisoara pe fata inainte de culcare si indepartarea lui dimineata s-a dovedit un remediu excelent impotriva acneei.

Combate durerile de dinti
Preparati-va acasa propria pasta de dinti din 5 lingurite de miere cu o lingurita de scortisoara. Aceasta este un remediu excelent impotriva durerilor de dinti.

Caderea parului
Amestecarea unei lingurite de miere, a unei lingurite de ulei de masline, si o lingurita de pudra de scortisoara si aplicarea sa pe scalp face minuni, reducand caderea parului. Se lasa sa actioneze pentru aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.

Longevitatea
Amestecati 4 linguri de miere, 3 cesti de apa si o lingura de scortisoara. Fierbeti amestecul. Consumati un sfert de cana de amestec rezultat de 3-4 ori pe zi. Acest remediu va revitalizeaza aspectul pielii si previne aparitia ridurilor.

Combate cancerul
In conformitate cu ultimele studii de specialitate, acest amestec este un adevarat ajutor in cazul cancerului la stomac. Este necesar sa consumati o lingura de miere si una de scortisoara in fiecare dimineata. Primele rezultate vor fi vizibile dupa primele 3 luni. "  (Stiri din sanatate)

Andreea

miercuri, 8 noiembrie 2017

Scrisoare catre tata

.... toti ma indeamna sa merg inainte , ca drumul vietii pentru mine este alaturi de copii si restul familiei. Nu neg, insa privesc pe cei din jur.... fetele lor nu au nici cea mai mica schimbare spre orice sentiment care te incearca cand cel drag intr o zi pe neasteptate dispare. Si culmea- se zice ca se duce la " mai bine ". Un cliseu rutinat si neinteles de nimeni pentru ca nu e verificat niciodata. Nimeni nu s  a intors sa ne zica daca acolo e mai bine sau nu . Incerc si eu sa merg inainte - sa merg dupa ceilalti defapt- daca nu o fac, iar se naste o istorioara cum ca as fi nebuna si dusa cu ....mintea. In fine. Inaintez.... Nu vad nimic interesant in fata. Ma intorc....in spate privesc o fotografie. E tata. Zambeste. Si acum, tot el ma incurajeaza din rama de lemn de pe etajera. E inca prezent si simt cum imi da putere.

"  Sarut mana, dragul meu parinte, ce pot sa aleg, ce pot face acum? Nu pot asculta vocea inimii, din cauza ecoului celorlalti.... e tipic romanesc. Lipsa personalitai,  ne luam unii dupa altii si altii dupa ziare....Si uite asa trec anii. Te tot caut, incerc sa te inlocuiesc cu ceva macar la fel de bun, o privire la fel de calda, o voce la fel de iubitoare. Nu gasesc....ma tot intorc si disperarea ma cuprinde. Telefonul nu mai suna... ai uitat sa ma suni oare?! Eu nu pot uita tata glasul tau si povatele tale... Este seara, tata, trebuie sa vorbim, cum o faceam zilnic, as vrea sa ti povestesc ce fac nepotii tai, florile tale, cum te striga si iti zambesc cand te observa in fotografii: Opaaa, este opa! Te ai fi bucurat enorm, alearga, sunt fericiti, merg la gradinita veseli si se joaca fara griji. Si sper sa ramana asa, fara lacrimi si durere.
Te astept sa mi deschizi usa si sa tragi cu ochiul daca dormim, sa mergem impreuna la masa si sa povestim meciurile de fotbal, astept imposibilul, astept o clipa a eternitatii cand ne vom revedea....
Sunt puternica cum ai fi vrut tu sau cel putin mimez o forta pentru a continua drumul rutinat al vietii. Am de toate, nu mi lipseste nimic, insa carapacea care mi dadea aripi si imi deschidea sertarul cu amintiri si povesti din copilarie s a distrus.... Dar eu te tot caut cu o inifima speranta ca intr o zi ne vom reintalni. Parca prea timpuriu ai plecat... aveam atatea sa ti mai spun, atatea planuri sa le indeplinim, surprize sa le infaptuim, oare ce sa fac acum ?! Te astept inca. Cum?! Esti langa mine !? Daaa, uite ai venit.....Sarut mana tata drag! Te iubesc enorm.  Ramai cu bine! "

Andreea.

marți, 17 octombrie 2017

Trandafirii

As putea spune ca mi-as dori din inima sa pictez trandafiri, sa pot sa le scot in evidenta mai mult coloritul si forma.... Niste flori superbe, florile dragostei, florile de care fiecare prezenta feminina se indragosteste iremediabil.
Insa cum nu sunt pictor, am incercat sa i fotografiez, sa le simt parfumul si sa i ating. Acest cadou surpriza l am primit de ziua mea, nici nu mi vine sa cred ca acest buchet ma poate face sa ma bucur mai mult decat cadourile pretioase.
Manunchiul destul de gros si serios de trandafiri imi aminteste de multe intamplari din copilaria mea , frumoase  sau mai putin. De fiecare clipa pe care aceasta planta cu" tepi "mi le ofera, o sa incerc sa ma  bucur la maxim.  Privesc petalele uneori firave ale rozelor de mai sus .Ador coloritul lor vioi, plin de viata, parfumul ce l raspandesc si chiar prospetimea frunzelor lor.
Florile nu cer nimic in schimb, decat apa si putina lumina, dar ne ofera mult mai mult. Cred ca iubirea e legatura dintre oameni si flori. Cate povesti poti tese in jurul unor astfel de flori.... si totusi ii ating inca o data ceea ce nu am mai facut- o decat acum 10 min- alta poveste, aceeasi iubire....si plec in noapte spre o alta destinatie. A mai trecut un an. Sunt trista, nostalgica, plina de amintiri si melancolie, insa trandafirii  imi permit sa visez, sa sper, sa ma reindragostesc de viata, de un viitor ce se contureaza vag in fata mea.     La multi ani- 12 oct 2017.
Andreea.

miercuri, 20 septembrie 2017

Ia aminte!

Am descoperit recent pe internet un foarte bun articol despre societatea noastra in general, cu bune si cu rele....Este interesant si vreau sa va rescriu aici articolul d ului George Carlin, ca sa intelegeti si voi de ce nu suntem fruntasi, premianti sau laudati in tara asta. Este taboul perfect al realitatii crunte, dure si reci care ne loveste si in spate si in fata.

”Paradoxul timpurilor noastre este faptul că avem constituții înalte, dar răbdări joase, magistrale late, dar viziuni înguste. Cheltuim mai mult, dar avem mai puțin, cumpărăm mai mult, dar ne bucurăm mai puțin. Avem case mari, iar familii mici, comodități mai multe, iar timp mai puțin.
Avem studii mai bune, dar gândire mai proastă, cunoștințe mai vaste, dar mai rău apreciem situațiile, avem mai mulți experți, dar și mai multe probleme, o medicină mai dezvoltată, dar o sănătate mai rea.
Consumăm prea mult alcool, fumăm prea mult, cheltuim în exces și fără responsabilitate, râdem prea puțin, ne deplasăm cu viteză prea mare, ne înfuriem foarte ușor, ne ducem la culcare prea târziu, ne trezim prea obosiți, citim prea puțin, privim prea mult televizorul și ne rugăm prea rar.
Ne-am majorat aspirațiile, dar ne-am redus valorile.
Vorbim prea puțin, iubim prea rar și urâm frecvent.
Știm cum să supraviețuim, dar nu știm cum să trăim.
Adăugăm anii la viața omului, dar nu adăugăm viață la ani.
Am ajuns la lună și ne-am întors, dar cu greu trecem strada pentru a face cunoștință cu noul vecin.
Cucerim spațiul cosmic, dar nu cel sufletesc.
Realizăm mai multe, dar nu cele mai bune lucruri.
Curățăm aerul, dar ne pătăm sufletul.
Am supus atomul, dar nu și prejudecățile.
Scriem mai mult, dar studiem mai puțin.
Planificăm mai mult, dar obținem mai puțin.
Am învățat să ne grăbim, dar nu și să așteptăm.
Creăm computere mai performante, dar comunicăm mai puțin.
Sunt timpurile unui consum rapid cu o digestie proastă, a unor oameni mari cu suflete mici, a unor venituri rapide cu relații dificile.
Este timpul creșterii veniturilor familiale și a creșterii numărului de divorțuri, a caselor frumoase și a familiilor distruse.
E timpul distanțelor mici, a scutecelor de unică folosință, a moralei unice, a relațiilor de ocazie, a kilogramelor în plus și a pastilelor, care le fac pe toate: te excită, te liniștesc și te omoară…
E timpul vitrinelor pline și a depozitelor pustii.
Este timpul scrisorii care ajunge la tine într-o secundă, pe care poți s-o distribui sau s-o ștergi.
Ia aminte! Acordați-le mai multă atenție celor care vă sunt alături, fiindcă ei nu vor fi acolo pentru totdeauna.
Ține minte, spune-le lucruri frumoase celor ce te privesc de jos cu admirație, pentru că această ființă mică va crește în curând și nu va mai fi lângă tine.
Ține minte și cuprinde cald persoana dragă, pentru că este singura ta comoară pe care o poți oferi din inimă și care nu constă nimic.
Ține minte și spune „te iubesc” oamenilor dragi, dar nu fără ca să simți asta.
Săruturile și îmbrățișările pot îndrepta orice neplăcere, atunci când vin din inimă.
Ține minte și țineți-vă de mâini, apreciați momentele în care sunteți împreună, pentru că într-o zi nu veți mai fi.
Găsește timp pentru iubire, pentru comunicare și pentru posibilitatea de ai spune tot ce ai pe suflet.
Pentru că viața se măsoară nu în numărul de inspirații și expirații, dar în numărul de momente în care ți se taie respirația!”

Frumos spus....   Andreea



sâmbătă, 2 septembrie 2017

PREZENTUL= o umbra a trecutului?!

Caut de ceva vreme sa inteleg de ce la rezolvarea unei probleme urgente se cauta intai vinovatul pentru a se agata de ceva, de cineva, in loc sa vedem solutia ardenta, rezolvarea iminenta .....De ce nu te poti bucura de prezent asa cum este, de ce nu esti inteles daca ai gresit cu ceva si mai ales de ce nu esti apreciat cand ai realizat ceva frumos. Ori invidia este de vina, ori ego -ul , ori mandria, sa ti se recunoasca tie meritul, desi radacina solutiei a fost la altcineva. Dar nu poti recunoaste, nu poti fi tu mai prejos pentru o alta persoana, no name....nu ? Prezenttul mi -a oferit doar situatii de genul- ala are, ala a facut, ala a invatat mai mult, celalalt nu stie nici macar ce e politetea, e lipsit de bun simt , nu are nici macar o masina, etc. Este total gresit : suntem egali, asa am fost lasati- Adam si Eva identici. Nu- mi amintesc ca Adam sa aiba facultate si Eva doat scoala generala nu?!😆😆😆 Ma supara zilnic aceste idei preconcepute sa fac diferenta intre oameni si ma deranjeaza, dar mai ales ma obosesc aceste tabele pe categorii de persoane. Apoi sunt judecata de ce nu- mi place aceasta viata- pentru ca este plina de indiferenta si mai ales egoism si lipsa iubirii si comunicarii care, toate, duc la situatii jenante, pe care le pot evita, dar din cauza altora nepasatori, tot eu pic vinovata, mandrie si minciuna = dezastre totale. Cel mai enervant este ca as vrea sa corectez tot ce pot, incerc sa arat unora unde gresesc, dar tot ma izbesc de acest zid al nepasarii umane si al intelegerii eronate. As vrea sa gasesc macar o persoana in jurul meu care sa mi dea macar o jumate de solutie la aceste probleme, dar credeti ca macar cineva se opreste din viata lui, din cotidianul sau si din tabieturile sale anoste pentru a citi aici vreun rand?! NU. Atunci iar un efort in van.... Si tara incotro?! Asumarea- nici macar nu se cunoaste definitia acestui cuvant. Nu intereseaza sa facem ceva mai bun, ci doar sa facem pentru noi si atat.
Pacat...
Andreea.

luni, 10 iulie 2017

Ramas bun, tata!

Uneori nu ti gasesti cuvinte pentru o durere mare, uneori nu ai nici lacrimi....Ingerii sunt rari, si daca esti printre cei care  i ai cunoscut si i ai simtit in suflet ca pe niste ingeri, oameni minunati, unici, calzi si binedispusi, esti norocos.
Eu am avut acest noroc- l-am cunoscut pe tata si 40 de ani am invatat ce e bunatatea, cinstea, respectul si veselia. Ca mine sunt multi alti tineri, insa pentru fiecare tata e sfantul acela, care ti aduce lumea la picioare, cu care crezi ca atingi stelele si care crezi ca ti transforma cosmarele in vise frumoase. El este cel care stie sa ti aline durerea si langa care stii ca totul se poate intampla pozitiv.
Tata, om minunat, bland, cald si onest, multumesc pentru ca m-ai invatat sa apreciez viata si lucrurile marunte, m ai introdus oamenilor buni, cu care am facut cunostinta in preajma ta si pur  si simplu multumesc ca ai existat in cea mai frumoasa perioada a vietii mele. Nimic nu va mai fi la fel, incerc sa continui viata asta pe Pamant alaturi de cei ramasi aici Jos pentru ca trebuie si pentru ca asa ti ai fi dorit si tu. Insa durerea si tristetea ca esti singur acolo Sus, fara noi, fara nepoteii tai, fara prieteni, este mare, nu se va stinge niciodata. Singura alinare este ca esti cu D zeu, care mi te a protejat atat si datorita caruia am avut norocul sa te am atat timp langa mine. Imi pare bine ca am trait mereu clipa si ca am vorbit mult, am fost cum am putut langa tine, desi doar telefonic unoeri, pentru ca acum am atatea amintiri frumoase cu care ma voi hrani pentru tot restul vietii mele. O sa am grija cu puterea care mi a mai ramas de mama, asa cum ai fi vrut si de florile tale, nepoteii tai. Dar as minti sa zic ca nu mi doresc sa fiu cu tine acolo Sus sa vorbim si sa ne amintim copilaria , adolescenta si alte evenimente frumoase.
Te iubesc si te voi iubi mereu suflet bun si blajin! Ma rog doar sa ti fi gasit linistea si pe prietenii tai pe care i am pierdut de ceva vreme.
Ramai cu bine, ingerul meu! O data o sa ne revedem cu drag... e doar timpul intre noi. Te voi astepta intotdeauna sa mi mai luminezi universul cu voiosia si rabdarea ta.

sâmbătă, 24 iunie 2017

Lupta cu viata

    Te intrebi mereu de ce ai un anume destin, cine ti l a ales si daca tu ai putea sa ti l schimbi. Intr-o perioada scurta de timp, am inteles ca el e deja scris orice ai face si ca ar trebui trait orice moment la maxim pana in momentul respectiv. Pretuieste clipa alaturi de fiecare, zambeste ti in oglinda in fiecare zi cand ai puterea. Nu ti trebuie un motiv pentru nimic, trebuie doar sa intelegi ca viata e scurta si iti ofera surprize cand nu te astepti, placute sau neplacute. Daca cineva imi dadea aceste sfaturi acum cativa ani, nici nu l luam in seama. Aveam impresia ca sunt invincibila, ca am fost aleasa sa fiu norocoasa si sa ocolesc necazurile. Asa a fost de multe ori, nu am simtit ce e durerea sau tristetea, insa fiecare are o perioada de suferinta si intr un tarziu aceasta vine. Crezi ca te a ocolit? Nu e asa. Intotdeauna speram ca vom trece peste tot ce e negru si fatidic, dar in interior raman urmari, slabiciuni si amintiri urate.
   Viata este frumoasa, dar scurta. Insa are capcanele ei... Iubiti tot ce este frumos cat aveti timp, putere si dispozitie!
Andreea

vineri, 12 mai 2017

Fluturii

....daca iubesti fluturii, nu le frange aripile in dorinta ta de a avea ceva frumos langa tine.
....daca iubesti oamenii, nu i impiedica sa simta asta in dorinta ta sa ti fie bine pt ca ai nevoie de ei.
Asta este dragoste adevarata...viata, pasiune. Familia este floarea, pe care fluturii poposesc in cautarea necontenita a noului, pe care ei ratacesc sentimente, lacrimi sau zambete pentru noi, ceilalti....

Multumesc pentru ceea ce sunt, ceeea ce am si ceea ce am invatat sa simt! Multumesc pentru fiecare clipa, privire sau oftat! Multumesc pentru aceasta dorinta care s a nascut inauntrul meu de a fi si cei din jur bine, pentru ca am avut puterea sa refuz regretul, egoismul, invidia, trufia sau grandomania! Multumesc pentru ca IUBESC, pentru ca TRAIESC!
Cu bine, Andreea.

luni, 8 mai 2017

Viata este cel mai frumos cadou

       Zambeste, maine poate fi mai greu! Zambeste, viata este iubire, apreciere si grija! Recunostinta inseamna putere de viata, forta, dragoste. Multumeste in fiecare  zi celor din inima ta, celor din jur, Celui care te vegheaza de Sus si vei simti cum renasti, cum poti spera! Incercarea de a fi mai bun iti va face ziua mai frumoasa, vei intelege motivul pentru care traiesti. Nu te jena sa fii tu insuti si sa arati cum iubesti! Nu exista bariera timpului! Nu trebuie sa existe pesimism si egoism pentru a fi o persoana mai buna, mai frumoasa si mai darnica! Multumeste in fiecare clipa pentru ca ai norocul de a  fi primit cel mai frumos cadou- viata!

Andreea

sâmbătă, 8 aprilie 2017

5 greseli pe care le fac deseori proaspetele mamici

Bunaaaaa ziuaaaa si sa aveti Sarbatori Pascale linistite si pline de iubire!

Sunt mamica. Recunosc insa ca nu am mare experienta in ale maternitatii, insa cresterea a celor doi ingerasi ai mei, m-au facut sa invat cate ceva din propriile greseli. Cele mai frecvente greseli pe care, de teama le facem in fata copiilor nostri, cand sunt mici, le-am intalnit si in viata mea si, fara sa- mi dau seama, le- am savarsit uneori.
1.Nu-i lasam pe cei mici sa planga si, poate de frica sa nu pateasca ceva de atatea lacrimi, le indeplinim orice dorinta. Ii alintam, ii mangaiem si, din cauza santajului sentimental din partea lor, le facem toate poftele. Mareeeee gresealaaaa! Ar trebui ca ei sa inteleaga ca nu sunt stapani la varsta asta si trebuie lasati sa se linisteasca singuri, desi asta ar putea dura mai mult timp! A fi parinte inseamna a invata sa spunem si "NU" , cand este cazul.
2.Din lipsa de imaginatie sau rabdare, ii punem la tv sau la laptop, pentru a avea un moment de liniste pentru noi insine.(o doza de egoism al adultilor). Trebuie gasite metode didactice de petrecere a  timpului liber, mai ales cand ei sunt obositi sau plictisiti, seara.
3.Pentru lejeritatea noastra, a adultilor, nu se incepe devreme perioada in care trebuie sa scapam de pampersi. Acestia sunt mai usor de folosit decat spalatul rufelor si curatarea parchetului, nu?
4.Dormitul impreuna cu cel mic- asta se intampla din dragoste fata de ghemotocul acela care miroase frumos si iti zambeste de- ti inmoaie inima. Nu -l poti parasi intr-o alta camera, nu? Si asta se poate prelungi pana la varsta mai mare. Mai mult, unii parinti, mamici, de drag, il tin in brate 23 ore din 24. Foarte dificil ii va fi ingerasului, devenit copil sau adolescent, la scoala sau liceu, sa se desparta de mami sau tati, chiar si noaptea.
5.Se vorbeste de fata cu cel mic, diverse si variate comentarii, se fac diferite conversatii sau se spun cuvinte urate la nervi cel putin, pe care micutul le va repeta apoi in fata strainilor, la scoala sau chiar in fata blocului. Este o eroare grava, pe care n-o s-o mai putem indrepata mai tarziu si care ne pune uneori in fata unor situatii jenante in discutiile cu prietenii, rudele sau vecinii.Ar trebui sa ne abtinem foarte mult de la comunicarea asta in argou cand sunt cei mici de fata.

Daca mai stau sa ma gandesc, mai exista si alte motive si alte situatii in care esti pus cand ai un omusor de crescut. Iar fiecare varsta are alte semne de intrebare, la care trebuie sa fim atenti la timpul potrivit si foarte iute.

Sper ca aceste randuri va vor fi de ajutor. Eu m-am impiedicat de toate aceste 5 situatii si pe parcurs mi-am dat seama care e solutia la fiecare.
Bafta multa! Va pup! Andreea

sâmbătă, 4 martie 2017

Legenda martisorului

Bunaaa, dragii mei.
Am mai rasfoit cateva site uri pe internet si iata ce am gasit sa va aduc la cunostinta. Mi s a parut f interesant.
"Mărţişorul este un simbol al primăverii, al revenirii la viaţă. La începuturi, acesta era reprezentat printr-o monedă, apoi s-a transformat în mici pietre de râu vopsite în alb şi roşu, înşirate pe o aţă.
Odată, Soarele coborî într-un sat, la horă, luând chipul unui fecior. Un zmeu l-a pândit şi l-a răpit dintre oameni, închizându-l într-o temniţă. Lumea se întristase. Păsările nu mai cântau, izvoarele nu mai curgeau, iar copiii nu mai râdeau. Nimeni nu îndrăznea să-l înfrunte pe zmeu, dar într-o zi, un tânăr voinic s-a hotărât să plece să salveze soarele. Mulţi dintre pământeni l-au condus şi i-au dat din puterile lor ca să-l ajute să-l biruie pe zmeu şi să elibereze Soarele. Drumul lui a durat trei anotimpuri: vara, toamna şi iarna. A găsit castelul zmeului şi au început lupta. S-au înfruntat zile întregi până când zmeul a fost doborât. Slăbit de puteri şi rănit, tânărul eliberă Soarele. Acesta se ridică pe cer înveselind şi bucurând lumea. A reînviat natura, oamenii s-au bucurat, dar viteazul n-a ajuns să vadă primăvara. Sângele cald din răni i s-a scurs în zăpadă. Pe când aceasta se topea, răsăreau flori albe, ghioceii, vestitorii primăverii. Până şi ultima picătura de sânge a flăcăului se scurse în zăpada imaculată.
De atunci, tinerii împletesc doi ciucuraşi: unul alb şi unul rosu. Ei le oferă fetelor pe care le iubesc sau celor apropiaţi. Roşul înseamnă dragoste pentru tot ce este frumos, amintind de culoarea sângelui voinicului. Albul simbolizează sănătatea şi puritatea ghiocelului, prima floare a primăverii.
De 1 Martie, românii au obiceiul ca părinţii să lege copiilor la mână sau la gât câte o monedă, pentru ca aceştia să aibă noroc tot anul şi să fie sănătoşi. Punerea mărţişorului se face de obicei înainte de răsăritul soarelui. El este dăruit, în zilele noastre, în principal copiilor, fetelor şi femeilor, pentru a le proteja gingăşia şi sensibilitatea.
Fetele se spală tot anul cu apa din zăpada rămasă până la 1 martie, pentru a fi frumoase şi drăgăstoase.
După 12 zile de purtat mărţişorul, acesta se scoate şi se leagă de un pom roditor, pentru a face multe fructe în anul respectiv. Se mai spune că dacă e vreme frumoasă, atunci vom avea o primăvară însorită." (legendeleromanilor.ro)
Super articol, nu?
Va pup, Andreea.

joi, 2 februarie 2017

mihaivasilescublog.ro

Merita citit, cel putin mie mi -a placut! ( si cred ca si finilor mei- P&A le va placea sigur😁 )

http://mihaivasilescublog.ro/


Va pup, Andreea.

marți, 24 ianuarie 2017

O poveste reala de viata, simpla dar emotionanta

Fiecare dintre noi si -ar dori armonie in familie, vesnicie in dragoste si intelegere pe toate planurile in cuplu sau intre copii, dar putini mai realizeaza aceste lucruri in ziua de azi, lucruri simple si usoare, insa pentru oamenii grabiti, tinerii energici si tehnica din prezent, niste lucruri imposibil de facut. Deseori asemena istorioare auzeam in povestile spuse de bunici sau chiar traite de ei.

"O familie din Adâncata, Natalia şi Enea Iftode, sărbătoreşte astăzi nunta de diamant, la 75 de ani de căsătorie. Cei doi soţi, în vârstă de aproape 95 şi 97 de ani, şi-au legat destinele pe 22 ianuarie 1941. Istorisirea acestor oameni, la gura sobei, în cămăruţa mică, dar prietenoasă în care au avut amabilitatea să ne primească, este o adevărată lecţie de viaţă. Simplitatea vieţii lor, sinceritatea, înţelegerea, respectul, iubirea, oricare ar fi ordinea, au stat la baza unei căsnicii trainice. Şi-au pus pirostriile de foarte tineri. S-au cunoscut la un bal. Natalia avea 19 ani, iar Enea 21. „Era frumuşel”, ne-a spus femeia despre omul cu care împarte de 75 de ani viaţa cu bune şi rele. Stând unul lângă celălalt, aşa cum au făcut-o de când se ştiu, Natalia i-a tras o ocheadă bărbatului de lângă ea şi a spus că „şi acum e frumuşel şi isteţ”. Amândoi au simţul umorului şi asta i-a ajutat să depăşească mai uşor greutăţile vieţii, care nu au fost puţine.

Amintiri din tinereţe
Enea Iftode ne-a povestit că patru ani a fost pe front, a ajuns până la Odessa, în Ucraina, a luptat alături de camarazii lui şi a înfruntat moartea cu ochii. „Am văzut soldaţi seceraţi de gloanţe, am văzut morţi în jurul meu, dar am scăpat. Am fost şi eu rănit, dar am avut zile”, îşi aminteşte bătrânul Enea. Chiar dacă se apropie de un secol de viaţă, nu uită să povestească perioada de început, cum a trecut prin război şi cu ce a rămas după, adică cu o decoraţie militară, fiind declarat veteran de război. Încercând să îndulcească într-un fel acea perioadă grea din viaţa lui de soldat, Enea ne-a povestit că a avut şi câteva permisii, când se ducea acasă, la soţie. Nataliei i-a fost greu să-şi ştie soţul plecat pe front, aşa că de fiecare dată când venea acasă era o sărbătoare şi se rugau amândoi să se termine mai repede războiul şi să-şi continue liniştiţi viaţa. Natalia şi Enea Iftode au avut împreună 7 copii. Doi dintre ei s-au pierdut: Maria, la vârsta de 6 ani, şi Dumitru, la vârsta de 57 de ani. Au fost cele mai mari lovituri ale vieţii, pe care cei doi soţi au reuşit să le depăşească cu greu. Nu este durere mai mare ca atunci când un părinte îşi îngroapă copiii. Au rămas ceilalţi cinci copii: Gheorghe, în vârstă de 71 de ani, Paraschiva, în vârstă de 65 de ani, Mărioara, în vârstă de 62 de ani (care are grijă de bătrâni, pentru că locuieşte în aceeaşi curte cu ei), Vasile, în vârstă de 60 de ani, şi Ioan, în vârstă de 57 de ani, oameni care îşi divinizează părinţii, îi iubesc, îi preţuiesc şi, în măsura în care pot, îi vizitează cât mai des. Natalia şi Enea Iftode se bucură să vadă crescând în jurul lor 11 nepoţi şi 8 strănepoţi. Sa le traiasca sanatosi!

Împreună şi în veşnicie
Chiar dacă s-ar putea crede că trăinicia unei căsnicii de 75 de ani are secrete, moş Enea a lăsat să se înţeleagă faptul că nu are de predat nici o filozofie de viaţă nimănui, pentru că, pentru el firescul, înţelegerea, dragostea au fost suficiente pentru a ajunge ziua în care să sărbătorească nunta de diamant. „Bunul nostru cel mai mare este că suntem amândoi. Suntem doi, dar am fost ca unul, pentru că am fost de acord unul cu altul în tot ce am făcut”, ne-a spus moş Enea, completând că atunci când va trebui să părăsească acest pământ şi-ar dori să o facă împreună cu soţia sa, Natalia. Cu o mişcare uşoară din cap, parcă puţin speriată de ziua despărţirii, femeia a confirmat că da, asta ar fi dorinţa lor, să plece dincolo împreună. Legătura sufletească dintre ei este foarte puternică. Copiii ne-au povestit că de când se ştiu părinţii lor mănâncă din aceeaşi farfurie. „Chiar dacă noi le punem două farfurii, ori unul, ori celălalt refuză. Ei cer doar două linguri şi o farfurie din care mănâncă amândoi. Aşa s-au învăţat. Au făcut totul împreună. Au muncit la casă împreună, în gospodărie, au fost nedespărţiţi”, ne-a povestit fiica lor Paraschiva. Tot ea a completat că în ciuda faptului că nu se plâng şi îşi duc cu demnitate bătrâneţile, nu le-a fost uşor să crească 7 copii, să-i poarte la şcoală şi să le facă fiecăruia un viitor. De câţiva ani nu mai pot munci şi stau mai mult prin casă. Nu au avut multe probele de sănătate şi asta datorită unei vieţi echilibrate. Au mâncat sănătos şi nu au făcut excese, iar munca, mişcarea i-a ţinut mereu în formă. Moş Enea a muncit vreo 20 de ani la fostul CCH, dar soţia s-a ocupat de creşterea copiilor şi de gospodărie."  (monitorulsv.ro)

Un exemplu de luat, nu?! Cred ca despartirea de viata a celor doi va fi foarte grea, singuratatea care va ramane pentru unul dintre ei va fi greu de suportat. Dar asta e: viata este frumoasa insa scurta. Andreea