Azi va propun o reteta simpatica ca design si usoara ca preparare!
Ingrediente:
Pentru blat:
300g
faina, 375g zahar, 6 oua, 9 linguri apa fiarta, 1 praf copt, 1plic zahar
vanilat. Pentru sirop: 4 linguri zahar, 250ml apa, 1 esenta rom.
Pentru
ornare:
500ml frisca lichida, crema de ciocolata, 1 plic gelatina
rosie, colorant alimentar rosu si galben.
Mod de preparare:
Se bat
albusurile cu zaharul, separate se amesteca galbenusurile cu faina, se
adauga treptat apa fiarta, praf de copt si vanilia si peste galbenusuri
se pune din albusurile batute cate o lingura amestecandu-se incet pana
se obtine blatul care se coace intr-o tava dreptunghiulara. Se taie
blatul in doua, se insiropeaza si se umple cu crema de ciocolata. Se
taie din dintr-o latura a blatului astfel incat sa formezi un triunghi
care va fi caciula mosului. Se taie si cealalta parte a blatului ca sa-I
dam o forma rotunda si sa formam barba. Partile ramase le duci in
partea opusa celei din care ai decupat-o pentru a forma motul caciulii
si barba. Unghiul drept sa fie la mijloc. Se pregateste gelatina si se
coloreaza caciula. Se pune o lingura de gelatin ape o frafurioara pentru
a se forma gura.Se coloreaza 200ml frisca in roz pentru fata. Din crema
de ciocolata oprita se deseneaza ochii si ochelarii,conturul nasului se
face cu ciocolata si interiorul cu frisca galbena. Se orneaza cu frisca
intregul tort. Pofta buna!
Deja salivez! voi nu?!
Andreea
Škoda Stupava MTB Maratón 2024
Acum 6 luni
Un comentariu:
Poate sa fie si tort "omul de zapada" , nu?
Trimiteți un comentariu